Platform Theaterauteurs

Onafhankelijk platform voor Nederlandstalige toneelschrijfkunst


Welkom

 

Nieuws

 

Agenda


Welkom op de archiefsite van het Platform Theaterauteurs. Op deze site wordt een overzicht geboden van alle PTa–activiteiten van 2002 tot en met 2009. Onder veelgestelde vragen is informatie te vinden over onder meer (de financiering van) schrijfopdrachten, toneelschrijversinitiatieven en –organisaties. Hiernaast wordt toelichting gegeven op de actuele stand van zaken rond PTa.
- Marian Boyer

 

VRAGEN VOOR SCHRIJVERS


Waar kan ik voor opdrachtgelden terecht?

Vanaf 2010 wordt het nieuwe opdrachtenbeleid voor individuele auteurs gestroomlijnd door het NFPK+. Het werkt hierin samen met het Fonds voor de Letteren. De eerste indiendatum is gesteld op mei 2010. Op de site van het NFPK verschijnt een toelichting op de regelgeving per 1-1-2010

Via een producent kunnen bij het Lira Fonds schrijfopdrachten voor individuele auteurs worden aangevraagd, mits een opvoerdatum, productieplan, begroting en speellijst is bijgevoegd.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft een (beperkt) schrijfopdrachtenbudget


Bij wie kan ik advies krijgen over een stuk dat ik schrijf

De particuliere opleidingen Schrijversvakschool Amsterdam en Schrijversvakschool Groningen bieden kortlopende cursussen en jaarprogramma's. Daarnaast is er een vierjarige schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afd. writing for performance. Ook de Rietveld Academie kent een richting schrijven. Tegen betaling kan via PTa bemiddeld worden naar auteurs die (beginnende) schrijvers van persoonlijk advies willen voorzien. Een toelichting op de schrijfvraag en een cv kunnen worden gezonden aan info@platformtheaterauteurs.nl. Vermeld in de onderwerpregel schrijfadvies.


Ik heb een stuk geschreven dat ik graag opgevoerd zou zien. Waar kan ik mij melden?

PTa bemiddelde tot 2009 alleen voor schrijvers die een PTa-opdracht ontvingen. Voor het overige kan een schrijver zich oriƫnteren bij de verschillende productiehuizen in ons land.


Waar kan ik mijn toneeltekst laten uitgeven?

PTa heeft een erfenis achtergelaten, samen met Hotel Dramatik: De Nieuwe Toneelbibliotheek. Op www.denieuwetoneelbibliotheek.nl is een brede uitgavereeks geplaatst. Een redactie bepaalt het uitgavebeleid; zij kan doorverwijzen naar andere tekstuitgeverijen, zoals International Theatre & Film Books of Theaterboek van Stichting Buitenkunst.


Kan ik mijn collega's ergens ontmoeten, nu de Toneelschrijfdagen voorbij zijn?

PTa beziet of de Schrijversplaats deze functie in de toekomst zal innemenVRAGEN VOOR OPDRACHTGEVERS


Ik heb een evenement aan te kondigen op schrijfgebied. Waar kan ik dat aanmelden?

PTa kondigt geen nieuws meer aan rond schrijversbijeenkomsten. Los van de eigen publiciteitskanalen biedt de site van het Theater Instituut Nederland promotieruimte.


Ik zoek een schrijver in verband met een specifieke vraag/groep/opdracht

PTa kan bemiddelen naar een brede groep auteurs. Dit wordt per geval en overleg met de opdrachtgever bekeken. Er geldt hiervoor een (bescheiden) bemiddelingsfee, waarin inzet van expertise, netwerk, werving en/of selectie is verdisconteerd. Een mail met toelichting naar info@platformtheaterauteurs.nl is voldoende.


 


PTa - projecten - opdrachten - auteurs - publicaties - contact - PTa-zine

webdesign: de Nachtzuster