Schrijvers uit Oost

Wat is Schrijvers uit Oost?
Amsterdam-Oost brengt van oudsher schrijvers voort die hun sporen nalaten in de gehele Nederlandse literatuur, van Nescio tot Slauerhoff, en van Elke Geurts tot Herman Koch. Deze traditie werd al twee keer een jaar lang verder in kaart gebracht door het literaire live-programma SCHRIJVERS UIT OOST.

Vanaf mei 2012 tot mei 2013 en vanaf juni 2014 tot juni 2015 werden er twaalf edities georganiseerd waarbij doorgaans een schrijver uit het stadsdeel hoofdgast was. In een levendig gesprek werd ingegaan op diens inspiraties (filmfragmenten, fotografie en beeldende kunst, literatuur en (live-) muziek). Iedere editie werd gebracht op een andere plek. Nieuw talent werd gevonden met de wedstrijd Schrijf je Straat.

Een knalgele door Uitgeverij Babel & Voss uitgegeven verhalenbundel is het resultaat van de eerste serie zinderende bijeenkomsten. Speciaal voor de bundel Oost en het programma schreven de auteurs nieuw werk. Hun bijdragen zijn aangevuld met winnende verhalen uit de terugkerende wedstrijd Schrijf je straat en teksten van de redactie. Die werd gepresenteerd op 23 oktober 2013 in de Linnaeus Boekhandel. Er verscheen een tweede druk in december 2013 en een derde druk in 2015!

Een tweede bundel: Meer Oost
Op 22 november 2015 werd de bundel Meer Oost, uitgegeven door Babel & Voss, gepresenteerd in Linnaeus Boekhandel om 15:00! Het was een geweldige bijeenkomst met een boekhandel vol schrijvers en publiek.

De bundel Door Oost, het derde deel in de serie Schrijvers uit Oost, werd op zaterdag 26 mei 2018 aangeboden aan schrijfster en Amsterdam Oost-politica Daphne Meijer tijdens het grote feest in Studio/K met optredens van schrijvers uit Oost, muziek van Mankes en Clemm, bekendmaking van de Eerste Oosterparkprijs-winnaar en DJ Speak. Presentatie: Lidewijde Paris.

Meer informatie www.schrijversuitoost.nl

Foto Bob Bronshoff