Toneelschrijfdagen

Dirkje Houtman interviewt Willem de Wolf

Tijdens de toneelschrijfdagen is er gelegenheid (andere) schrijvers te ontmoeten. Maar ook producenten, regisseurs, acteurs en mogelijke partners met wie kan worden samengewerkt. Iedereen die (nog) niet toneelschrijft en toch wil weten wat het inhoudt, lezingen wil volgen van verschillende aard of wat dan ook dat met toneelschrijven te maken heeft, is van harte welkom.

Vast onderdeel van de Toneelschrijfdagen is verse tekst. Uit de jaarlijkse inzending van nieuwe, ongeschreven teksten uit Nederland en Vlaanderen selecteert de leescommissie een aantel teksten die in readings of compilaties worden gepresenteerd.
Volg de links voor de verslagen van de dagen die vooraf zijn gegaan. Zodra nieuwe data en activiteiten bekend zijn, worden ze in de agenda geplaatst. Ook via het PTa-zine wordt u op de hoogte gehouden.

PTa ontwikkelt zowel besloten als openbare activiteiten rond toneelschrijven, alles in dynamische vorm op steeds een andere plek in het land, met als vaste presentatiebasis de Amsterdamse Balie en Theater Bellevue.

Doel is te laten zien hoe aanstekelijk en verrassend Nederlandstalige toneelstukken zijn, wat ermee mogelijk is en wie het doen.

 

Er hebben tot nu toe 7 afleveringen van de Toneelschrijfdagen plaatsvonden:

  1. Het Ideale Stuk
  2. Parlez-vous Shakespeare
  3. Iedereen doet het
  4. Opdracht & Gevolg
  5. Ja, Nu
  6. Het Sterke Verhaal
  7. De Toneelschrijfdagen – zevende editie