Toneelschrijfdag in Theater Bellevue op 10 mei 2020

Op 10 mei 2020 organiseert het Platform Theaterauteurs in samen met de Auteursbond, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Theater Bellevue een uitgebreid programma rondom
toneelschrijvers. De dag wordt opgebouwd rond de Boyerlezing. Ook zal op deze dag het
Charlotte Köhler Stipendium in de categorie toneel worden uitgereikt. Het geheel zal
verder nog opgeluisterd worden met gelezen scènes uit de selectie van een nieuwe editie
van Verse Tekst. Aan het einde van het programma wordt de Boyer Trofee uitgereikt.

Leave a comment

Affiche Boeken door Oost

De affiche van het Festival Boeken door Oost is gereed.
Ga voor meer info naar www.boekendooroost.nl

 

 

Leave a comment

Marlies Oele neemt de Boyer Trofee in ontvangst

Op zondag 15 april 2018 is de Boyer Trofee uitgereikt aan Marlies Oele.

De Boyer Trofee is een prijs die onregelmatig wordt toegekend aan iemand die zich inzet voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het is een initiatief van het Platform Theaterauteurs (PTa), dat werd opgericht door de in 2013 overleden auteur Marian Boyer. Boyer zette zich jarenlang onvermoeibaar in voor toneelauteurs. De trofee heeft de vorm van een lampje. Eenzelfde lampje stond prominent bij Boyer in huis, waar veel vergaderd werd voor het PTa. Het uitreiken van deze trofee wordt mogelijk gemaakt door Sandra Tromp Meesters.

Marlies Oele kreeg de trofee namens het Platform Theaterauteurs om waardering uit te spreken voor de manier waarop zij met de Uitgeverij International Theatre & Film Books al ruim twintig jaar nieuw repertoire ondersteunt en toneelgeschiedenis documenteert. De uitgeverij werd in 1975 opgericht door Jan Ritsema en heeft inmiddels 862 publicaties het licht doen zien.

De uitreiking vond plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam, aansluitend op de door de Auteursbond georganiseerde Boyerlezing. Deze lezing werd dit jaar gehouden door acteur en schrijver Willem de Wolf.

Eerder werd de Boyer Trofee toegekend aan Ditte Pelgrom, bibliothecaris van De Nieuwe Toneelbibliotheek, in 2013, en aan Rob de Graaf, toneelschrijver, in 2016.

 

 

 

 

Leave a comment

Boyer Trofee uitreiking op 15 april 2018

Op 15 april 2018 wordt de Boyer Trofee voor de derde keer uitgereikt. Dit gebeurt aansluitend op de Boyer Lezing die door de Auteursbond wordt georganiseerd en die dit keer wordt gehouden door Willem de Wolf in de Tuinzaal van de Brakke Grond. De Boyer Trofee is een prijs die onregelmatig wordt toegekend aan iemand die zich inzet voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het is een initiatief van het Platform Theaterauteurs, dat werd opgericht door de in 2013 overleden auteur Marian Boyer. De trofee is een lampje dat bij ook bij Boyer thuis stond. Eerder werd de Boyer Trofee toegekend aan Ditte Pelgrom, bibliothecaris van De Nieuwe Toneelbibliotheek, in 2013 en aan Rob de Graaf, toneelschrijver, in 2016.

Tuinzaal van de Brakke Grond
Inloop: 15:30
Boyer Lezing door Willem de Wolf: 16:00 tot 17:00
Uitreiking Boyer Trofee
Borrel

Leave a comment

Een nieuwe website

hiep hiep hoera

Leave a comment