Teksten van Bruno Mistiaen, Vincent van der Valk en Sarah Blok geselecteerd voor Verse Tekst 2020

Verse Tekst is al vanaf 2005 de open inzendronde van het Platform Theaterauteurs voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Een leesteam leest alle stukken en selecteert daaruit de meest opzienbarende teksten. Dit jaar wordt Verse Tekst mogelijk gemaakt door een samenwerking van het Platform Theaterauteurs, de Auteursbond, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Theater Bellevue.

Het leesteam bestaat deze ronde uit Joris van der Meer, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws en Rob de Graaf. Zij lazen 64 nog niet gespeelde theaterteksten; origineel, bevlogen en gedegen werk. Als meest opzienbarende inzendingen van Verse Tekst 2020 zijn door het leesteam gekozen:

De golem van Molenbeek – Bruno Mistiaen
En zo zou het een nooit meer het ander zijn – Vincent van der Valk
Het gemoed van Ricardo – Sarah Blok
 
De geselecteerde teksten zullen verschijnen in de reeks van De Nieuwe Toneelbibliotheek. Joris van der Meer zal bovendien over alle drie de teksten een recensie schrijven.

Daarnaast is er een eervolle vermelding voor De Bonte Augustus – Jeremy Baker. 

Op 25 oktober 2020 staat in Theater Bellevue een bijeenkomst gepland waarbij de geselecteerde teksten worden gepresenteerd. De middag opent met de Boyerlezing, dit jaar uitgesproken door Jetse Batelaan. Ook wordt het Charlotte Köhler Stipendium uitgereikt aan een beginnend theaterauteur. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is dit onder voorbehoud maar de organiserende partners kijken alvast uit naar dit programma met de titel ‘Een toneelschrijfding waar je bij moet zijn’.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.