Festival Boeken door Oost

Op 25, 26 en 27 mei 2018 organiseren initiatiefnemers buurtkrant Dwars door de Buurt, Linnaeus Boekhandel, Uitgeverij Babel & Voss en Schrijvers uit Oost met andere partners uit Amsterdam Oost een groots opgezet, divers en levendig festival dat vooral in het teken staat van boeken en schrijvers uit het stadsdeel Oost. Partners in de organisatie zijn: Boekhandel van Pampus, Java Bookshop, Athenaeum Boekhandel Roeterseiland en OBA Linnaeus. De betrokken instanties zijn al jaren zeer actief in oost op het vlak van kunst en cultuur besloten hun krachten te bundelen in een groot opgezet festival, met boeken als verbindend element. Boeken in alle soorten en maten. Niet alleen literatuur, maar ook boeken over sport, over bijzondere families over natuur.

Een nieuwe bundel vol verhalen van schrijvers uit Amsterdam Oost over Oost is onlosmakelijk verbonden met het driedaagse evenement en zal tijdens een feestelijke avond in Studio K worden gepresenteerd. Door Oost wordt het derde deel in een reeks, waarvan Oost, het literaire centrum van Amsterdam, en Meer Oost, het literaire centrum van Amsterdam, de eerste twee waren.

Het aantal bekende schrijvers in Oost is zo groot dat Door Oost verhalen gaat bevatten van namen die nog niet eerder in de reeks aan bod zijn gekomen, w.o. Henk Spaan, Alma Mathijsen, Nina Polak, Joyce Roodnat, Eva Posthuma de Boer, Marijke Schermer, Auke Kok. Net als bij de eerste twee bundels zullen winnende verhalen  gepubliceerd worden van nieuwe talenten die zich hebben doen gelden bij de Schrijfwedstrijd Schrijf je Straat.

De gevraagde auteurs zullen hun nieuwe verhalen over oost voorlezen tijdens het festival. Naar aanleiding van dit verhaal worden zij geïnterviewd. Zo zullen Auke Kok en Henk Spaan tijdens een grootste zondagmiddag bijeenkomst in het Lloyd Hotel ingaan op de vraag: Hoe schrijf je over je stad? Schrijvers Alma Mathijsen, Henna Goudzand, Nina Polak en Eva Posthuma de Boer praten in Boekhandel van Pampus op het KNSM-eiland – onder leiding van Coen Verbraak – over vrouwen en literatuur. Andere namen uit de lokale boekenwereld zoals Lidewijde Paris en uitgevers w.o. Reinjan Mulder werken mee. Dit laatste met het doel niet alleen een kwalitatief sterk, maar ook een breed aansprekend festival neer te zetten. Een boekenfestival voor iedereen.

Meer informatie kunt u vinden op de site www.boekendooroost.nl