Marlies Oele neemt de Boyer Trofee in ontvangst

Op zondag 15 april 2018 is de Boyer Trofee uitgereikt aan Marlies Oele.

De Boyer Trofee is een prijs die onregelmatig wordt toegekend aan iemand die zich inzet voor de Nederlandse toneelschrijfkunst. Het is een initiatief van het Platform Theaterauteurs (PTa), dat werd opgericht door de in 2013 overleden auteur Marian Boyer. Boyer zette zich jarenlang onvermoeibaar in voor toneelauteurs. De trofee heeft de vorm van een lampje. Eenzelfde lampje stond prominent bij Boyer in huis, waar veel vergaderd werd voor het PTa. Het uitreiken van deze trofee wordt mogelijk gemaakt door Sandra Tromp Meesters.

Marlies Oele kreeg de trofee namens het Platform Theaterauteurs om waardering uit te spreken voor de manier waarop zij met de Uitgeverij International Theatre & Film Books al ruim twintig jaar nieuw repertoire ondersteunt en toneelgeschiedenis documenteert. De uitgeverij werd in 1975 opgericht door Jan Ritsema en heeft inmiddels 862 publicaties het licht doen zien.

De uitreiking vond plaats in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam, aansluitend op de door de Auteursbond georganiseerde Boyerlezing. Deze lezing werd dit jaar gehouden door acteur en schrijver Willem de Wolf.

Eerder werd de Boyer Trofee toegekend aan Ditte Pelgrom, bibliothecaris van De Nieuwe Toneelbibliotheek, in 2013, en aan Rob de Graaf, toneelschrijver, in 2016.

 

 

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.