Verse Tekst

Verse Tekst is sinds 2005 de open inzendronde voor nog niet geënsceneerde toneelteksten van het Platform Theaterauteurs. Een leesteam leest alle stukken en selecteert daaruit de meest opzienbarende teksten.

In 2020 zijn de geselecteerde teksten, net als eerdere jaren, verschenen in de reeks van De Nieuwe Toneelbibliotheek. Dat kan deze editie dankzij steun van De Versterking. Joris van der Meer recenseerde bovendien de geselecteerde teksten. Lees de recensies op DeClaus/Theaterkrant. Floor van Lissa maakte podcasts met fragmenten uit de teksten. Luister naar Tekst uit de la.

In 2020 werd Verse Tekst georganiseerd door het Platform Theaterauteurs, de Auteursbond, De Nieuwe Toneelbibliotheek en Theater Bellevue. 

Geselecteerden
·         De golem van Molenbeek – Bruno Mistiaen
·         En zo zou het een nooit meer het ander zijn – Vincent van der Valk
·         Het gemoed van Ricardo – Sarah Blok

Eervolle vermelding
·         De Bonte Augustus – Jeremy Baker

Leesteam
Het leesteam bestond deze ronde uit Joris van der Meer, Bodil de la Parra, Frank Siera, Sanne Nouws en Rob de Graaf. Zij lazen 64 nog niet gespeelde theaterteksten; origineel, bevlogen en gedegen werk.

Presentatie
Op 14 december 2020 om 15:00 uur staat in Theater Bellevue een bijeenkomst gepland waarbij de geselecteerde teksten worden gepresenteerd. De middag opent met de Boyerlezing, dit jaar uitgesproken door Jetse Batelaan. Ook wordt het Charlotte Köhler Stipendium uitgereikt aan een beginnend theaterauteur. Door de huidige situatie rondom het coronavirus is dit onder voorbehoud maar de organiserende partners kijken alvast uit naar dit programma met de titel  ‘Een toneelschrijfding waar je bij moet zijn’.